Föräldrarutbildning

IMG_0676

Min vy från jobbet, Skånska älskade rapsfält

När vi väl bestämde oss för att adoptera så fick vi informationen att vi skulle gå en föräldrarkurs. Nu är detta en utbildning att bli föräldrar till ett adopterat barn. Vi bokade vår utbildning via Studiefrämjandet där ni söker på adoption. Vi gick en kurs i Malmö där vi hade ca 7 kurstillfällen.

Vad innehåller kursen?

– Internationell adoption
– Barns utveckling
– Barnen
– Att bilda familj
– Att möta barnet
– Den första tiden tillsammans
– Att vara en adoptivfamilj                    (Tagit från Studiefrämjandets adoptionskurs)

Vi var lite motsträviga till att gå denna föräldrarutbildning då vi mer trodde det var en utbildning hur man är en bra förälder i allmänt och inte fokus på adoption. Ibland kommer man in i tänket; varför ska vi göra så mycket bara för att vi ska adoptera, men det behövs.

Vi blev så positivt överraskade, främst att vi fick träffa så fina kurskamrater. Här sitter vi alla tillsammans med samma inriktning; att adoptera. Vi gillade mest när vi fick sitta i smågrupper och diskutera, för en del var det första gången de kände att de kunde ventilera av sig allt de varit med om, drömmar, sorger, funderingar, barnlängtan osv. Det styrkte oss alla tror jag och vi har faktiskt fortfarande bra kontakt med några av kurskamraterna. Sen var det bra allmän information och diskussionfrågor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s