Längtar till sommaren

 

IMG_2070

En av våra favoritstränder

Skiathos, vår favoritö i Grekland. På något vis längtar vi alltid dit så otroligt mycket. Vi har hunnit vara där fyra gånger och det har blivit vartannat år sedan vi var där första gången. Eftersom vi var där förra året så kommer vi ta en paus och testa något annat semesterställe och vi har planer på att resa till Portugal. Vi får se om vi hittar något trevligt ställe där.

IMG_2042

En lång vandring till vår lilla strand, som vi ofta har helt för oss själva.

Vad är det då som vi älskar så med Skiathos? Vi älskar att vi kan hitta så många stränder som det inte är mycket folk på, fint turkosblått vatten, sandstrand, liten ö så det går relativt snabbt att ta sig till alla ställen, mysig liten stad och med många bra restauranger. Sen tycker vi greker är allmänt trevliga.

IMG_2025

IMG_1973

En drink på trappan är det bästa man kan avsluta kvällen på

En favoritdag i Skiathos för oss innebär en god stabil frukost, sola och bada fram till kvällen, sen ut och äta antingen på någon av favoritrestaurangerna som 1901 med skönaste personal och så god mat eller kebab i pitabröd ett ställe som ligger precis i början på shoppinggatan. Sen avslutar vi ofta med drinkar på den kända trappan vid hamnen.

IMG_1950

IMG_1805

Rund 60 stränder och turkosblått vatten

På favoritstranden, som man måste ta bil/vespa för att ta sig dit, njuter vi som mest. Det är lite folk där, jätte fint vatten och har vi tur så kan vi bada i vågor (det är ju det bästa). Maten på tavernan där är så himla god och jag beställer nästan alltid deras grekiska sallad. Den är lixom godast där och de snålar inte med något. Samir älskar att de fryser ölglasen. Viktig sak för vissa 🙂 Sen att det alltid är samma personal som vi gillar, de känner oss vid detta laget så mycket som vi hänger där.IMG_1813

IMG_1824

Favoritstranden med utsikt när jag äter min grekiska sallad

Skiathos är dit vi åker när vi verkligen vill varva ner och slappna av. Vi vet vad allt finns, det behövs ingen planering. Bara att vara och njuta. När vi inte åker dit så passa vi på att resa till lite mer fartfyllda, nya ställen. Prova nya länder, aktiviteter, städer, stränder osv. Vi älskar att resa. Vårt nästa resmål innan sommaren blir Amsterdam för att se tulpanerna, så taggad och jag kommer att lägga upp massa bilder sen.

Vi får se vart vi hamnar i sommar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s