Språktips

blogger-image--432035139

Här kommer ett tips på en språkapp som jag och även barnen på min förskola gillar. Soundtuch heter appen och du kan läsa mer om den på pappasappar. I Sound Touch kan barn upptäcka vanliga djur och föremål samt deras läten. Det finns dessutom både svensk text och tal så att man kan se och höra vad det man tittar på heter. Det som är bra är att man kan ändra språk till koreanska, så barnet kan få träna på både svenska och sitt modersmål.

Vi kommer bl.a. att arbeta både med appar, läsa massa böcker, sjunga, rim & ramsa med vårt kommande barn och eftersom jag kan TAKK (tecken som stöd) så kommer jag styrka många ord med tecken. Allt för att barnet på bästa sätt kommer igång med det svenska språket och kommunicera, men vi kommer även försöka utveckla dess modersmål så gott det går och där är det toppen med appar, musik och filmer/barnprogram tex. Viktigaste är att umgås med barnet, berätta vad vi och barnet gör, benämna allt och bara vara tillsammans.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s