Lungröntgen


Idag firar vi, för idag fick vi hem vårt medgivande nr 2. Äntligen är det klart!  Sen fick vi även hem vår a papper och cd-skivor (!) för lungröntgen. Vi hade bokat tid igår och röntgade våra lungor så de kan se att vi inte har eller har haft tuberkulos. Vi hade båda fina lungor, tack och lov, och normala hjärtan och det kan väl vara bra att veta. Samir fick beröm för hans stora lungor, så han var nog extra glad.

Har åkt på en förkylning förra veckan som inte har släppt och har varit så himla trött. Så självklart när vi kom upp till röntgen på Lunds sjukhus så fick vi reda på, bara nån minut innan vi hade bokad tid, att de inte tog kort. Vem tar inte kort nu för tiden och varför skrev de inte det på vår kallelse? Jag fick snällt ta mig ner till entrén och ta ut pengar och skynda mig tillbaka, där jag fick reda på att jag hört fel summa… bara att rusa ner igen och hämta ut mer. Min kära make som har ryggskott fick snällt vänta. Jag var nog stundens underhållning på avdelningen, flåsande, trött och snurrig. När jag kom tillbaka för andra gången så hade maken redan tagit sig till väntrummet. Receptionisten förklarade minst tre gånger hur jag skulle följa den blåa linjen och han avlutar med att fråga om jag verkligen hade förstått instruktionerna. Helt slut och totalstressad så nickar jag och följer slaviskt den blåa linjen till jag hittar min andra hälft.

Själva röntgen gick bra. Snabbt in, av med tröja och allt och trycka sig mot en kall röntgenplåt, 5 min senare var jag klar. Pust!

Nu har vi bara våra två träffar med psykologen kvar. En nästa vecka och nästa veckan där på. Sen har de väl kollat igenom oss riktigt ordentligt, eller? Tror det var något kvar hos vår doktor med, men sen har vi inget mer bokat. Bara en massa pappersarbete som vi ska försöka kolla igenom till helgen. Har det mesta klart, men det finns lite till att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s