Favorit appar – barn

Alla har vi våra favoritappar, både till oss själva och till våra barn. Här kommer några av mina favoriter som vi jobbar med på förskolan. Det är en blandning, allt från språk, matte, musik m.m.

icon175x175-2

LetterSchool är en bra app att lära sig forma svenska bokstäver och siffror på ett roligt sätt.

puppet-pals

Puppet pals är som en digital dockteater. Antingen väljer du skådespelare och scener som finns i appen eller så kan du ta egna bilder. Våra barn på jobbet älskar när de kan vara sig själv och spela in en video och lyssna på den sedan. Väldigt bra språkträning.

821551481.jpg

Huff n’ puff är en supergullig app där barnen får träna på sin munmotorik genom att blåsa på skärmen så att animationer sätts igång. Barnen älskar detta spelet och när denna appe är igång så är det knökat med barn. Alla ska hjälpa till att blåsa.

photo 2

Monkey preschool lunchbox är en matteapp där man hjälper apan att lösa enkla matteuppgifter. Denna app har alltid varit en stor favorit hos oss. Barnen älskar apan och den passar för både 1-3 åringarna.

best-kids-apps-My-PlayHome-Stores-27

My playhome har vi nyligen börjat använda. Fick tipset av vår specialpedagog. Appen är som ett dockhus där du kan välja olika karaktärer och med dem kan du leka fritt i huset. Det finns så mycket du kan göra i alla rum, allting går att använda. Mata dem, sätta igång micorn, duka, sätta tandkräm på tandborsten osv. Till och med jag gillar att använda denna appen med barnen. Appen kommer vara superbra när vi ska träna på det svenska språket med vårt kommande barn.

513970492-175x175.jpg

Vem där? är en perfekt app där man kan leka tillsammans med de yngsta barnen. Vem där? när man trycker på bilden så tittar ett djur fram. Väldigt enkelt och våra 1-åringar tycker det är festligt.

mzl.morfpsue

Magic sorter innehåller fem olika spel där barnen upptäcker olika former, färger,storlekar, matchning och siluetter.

icon175x175-2

Pettsons uppfinningar deluxe går ut på att bygga ihop uppfinningar. Jag älskar spelet och barnen älskar det. Vi sitter ofta tillsammans och försöker lösa uppgifterna.

919891232.jpg

Takk för er som vill lära dig att teckna och använda tecken som stöd för ditt barns språkinlörning så är denna appen bra.

526365139.jpg.png

Om en bild hjälper barnet att utveckla sitt tal genom ljud och bild. Man kan göra fotoalbum till barnet och lägga in tal eller text. Kolla mer info genom länken. Jag har inte själv använt denna app, men jag kommer att köpa den när vi får vårt barn.

527423260

Buzz Me! är en leksakstelefon med 21 pedagogiska spel. Svenskt tal 🙂 Här kan de vara länge och spela och träna på språket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s