QR-kod

Mitt senaste projekt på min avdelning med mina 1-3 åringar är att lära dem hur man använder QR-koder. Jag hade ingen aning om hur detta skulle gå, men som vanligt imponera barnen på mig.

Vi har QR-kod till våra sång- och sagokort. Vi lär barnen gå in på QR-appen, ta ”bild” på koden och sedan laddar appen ner det som är kopplat till koden. Sedan lär vi dem hur de går tillbaka till ”kameramode” och ta bild på en ny kod.

Jag visade 2-3 åringarna detta för någon dag sedan och idag kunde nästa alla hur det fungerar.

Fördelar med att barnen kan jobba med qr-koder är tex: när de spelar spel och inte kan läsa regler/frågekort, då kan vi spela in en ljudfil med instruktioner. Eller när man har utställning med barns konstverk/arbeten, då kan barnen spela in ett filmklipp där de berättar vad de gjort, kod till sagor upplästa, uppdrag osv. Bara fantasin som kan sätta stopp på vad man kan göra. Jag är ingen expert på detta men det är spännande.

Jag älskar mitt arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s