Boktips 

Ett nytt lass med böcker är lånade och här kommer mina och barnens favoritböcker.

Kattungar av Laura Ellen Anderson

Boken handlar om vad katter tycker om att göra. Det är fina färgstarka bilder och här kan vi tillsammans med katterna prova på att tex nosa, slicka eller varför inte nysa och klösa.

Barnen skrattade för fullt när jag nosade på dem och att nysa var helfestligt. Katter är något som våra små barn känner till och att få göra som katter gör fångade hela barngruppen, till och med våra ettåringar försökte härma alla rörelser och ljud.


Tio vilda hästar – en räknesaga av Grethe Rottböll & Lisen Adbåge

Här har vi en jättefin räknesaga som handlar om tio hästar som är på äventyr. En efter en försvinner de från gruppen tills bara en häst är kvar. Här vänder hästen om och letar upp sina vänner. De hjälps åt med att hjälpa varandra tills alla hästar är tillsammans igen.

Det är färgstarka fina bilder och förutom att räkna så har boken ett fint budskap om att hjälpa varandra och tillsammans kan vi klara allt.

Jag trodde inte att våra små skulle orka lyssna på sagan då den är rätt lång. Men de var uppslukade och det var många nyfikna frågor och funderingar. Väldigt fin bok.


Titta bilar! Av Ulf Nilsson & Sarah Sheppard

En av våra mest använda böcker. Vi lånade den så många gånger att vi till sist fick den när den var fallfärdig.

Enkel text om olika slags bilar och fordon. Jag vet inte riktigt vad det är som fascinera våra barn med denna bok. Vi har haft många bilböcker men ingen slår denna. Jag tror det är bilderna som gör hela boken och fordon de känner igen från deras vardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s