5 veckor efter barnbesked

Ny bild till pekboken med vår bil. Nallarna fick vara med och de fina höstlöven.

Det är helt galet att det är redan slutet av okt. Det är så himla fint ute nu med alla färgglada löv och jag hoppas de håller sig kvar ett tag till för annars blir det så grått.

Det har nästan gått exakt 5 veckor sedan vi fick vårt barnbesked och ca 3 veckor sedan alla papper blev klara och ivägskickade. Så vi har inte väntat så länge, men det känns så. Det är en lugnt och härlig känsla vi infinner oss i och det känner jag att vi är värda efter allt slit och stress vi haft. Att bara få vara i förberedelse inför Lillens ankoms är kul och spännande. Att få inreda ett barnrum och fixa med alla saker vi behöver är som julafton för oss. Det är mycket som behöver fixas, men vi har gott om tid, vad vi tror.

Vi vet ju inte alls när vi ska få hämta hem honom, det kan ju vara allt från 4 mån-1 år och längre har jag sett. Vanligast är väl runt 8-10 månader. Jag kan ju drömma om att vi bara behöver vänta 4 månade men jag är mer förberedd på 8-10 mån.

Men tiden går fort, snart är det jul och våren brukar flyta på som ett rejs. Vi kan bara vänta och se. Under tiden får ni följa med oss i vår förberedelse helt enkelt och vår vardag.

Åh, jag får inte glömma bort att jag ska på fikadejt med en tjej som kommer från Sydkorea.  Hon har bott i Sverige i 6 år men har sin familj kvar i Sydkorea. Jag har så många frågor jag ska ta upp, bland annat hur man uttalar alla ord jag vill kunna, och vissa som jag inte kan hitta. Jag kommer fråga mycket om deras traditioner och och vett & etikett och mycket mer. Ska bli så kul och jag känner att detta är värsta superlyxen. Vi kommer känna oss så förberedda inför resan. Kanske hon har några tips på resemål med 🙂 Det kommer bli så spännande!

4 reaktioner på ”5 veckor efter barnbesked

 1. Hej! Hittade precis din blogg. Står själv i kö, har precis fått medgivande och hoppas innerligt att vi ska kunna få ett barn till innan vi blir för gamla. Läser just nu allt jag kan hitta om adoption för att förbereda mig. Verkar jättejobbigt att inte veta när ni kan få hämta. Hoppas för er skull att det blir snart. Kul att ni bor i Lund med, vi bor i Malmö.

  Gilla

  • Grattis till ert medgivande 😊👍 Det känns stort när det är klart. Vet ni var ni ska adoptera?
   Känns som man läser hela tiden om allt som har med adoption att göra. För vår del är det mycket förberedelse inför ankomsten av vår lille pojk och ja, det är så drygt och jobbigt att inte veta när vi får hämta hem honom.
   Kul att ni bor i Malmö 🤓

   Gilla

 2. Tack! Vi har inte bestämt oss definitivt men troligen Kina eller Vietnam, vi ska bestämma oss nu i dagarna så vi kan slutföra pappersinsamlandet (vi har tjuvstartat för att vinna lite tid). Ja, den här väntan, den är jobbig. Vi hörs kanske igen framöver. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s