Julstart

Förra årets julbak

Snart dags att dekorera hemmet så vi får lite julkänsla. Stjärnorna ska fram, granen ska kläs, ja den får kläs tidigt i år. Väldiga diskussioner vi kan ha om när den där granen ska kläs. Jag är uppväxt med att granen oftast kläs kvällen innan jul, men min man vill att den ska helst kläs i nov 🙂 Så i år så får han som han vill.

Vissa har så sjukt mycket julpynt och kan verkligen få till den där julkänslan, men jag tror jag är lite lat och även väldigt petig med vilka saker som får komma in hos oss, hittar ofta inte något som passar vår stil. Till påsken brukar det max bli en prydnadshöna och lite blommor och påskris (vilket står kvar i Lillens rum i en hörna….sa jag att jag kan vara lat i vissa fall?) och till julen så blir det en gran som dock är överfull till max då jag och Samir älskar julgranskulor och julbelysning. Annars blir det kanske någon julprydnad. Känner jag borde fixa minst några juliga gardiner, men vi klara oss. Jag behöver bara åka hem till mamma så får jag riktig julkänsla.

Idag köpte jag några julklappar till Lillen. Känns ledsamt att vi inte får fira Lillens första jul tillsammans med honom, men vi gör det på avstånd och är glada att han har en fin fosterfamilj han fira med, om de nu firar jul. Vi missar en jul men får resten 🙂

Till helgen så ska vi ha julbak med våra vänner. En tradition som vi har och det är så himla mysigt och lite som ett startskott för julfirandet. Vi ska göra marsipanstubbar med russin, rom och pistage i. Kanske blir gott? Känns ialla fall gött att det är fredag i morgon. Haft en riktigt bra vecka på jobbet, fast jag har känt mig lite krasslig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s