Vad händer hos oss??

En lite update om vad som händer hos familjen DJ.

Våren kan vi väl säg att den är här 🙂 Skinnjackan är framme, vinterskorna är undanplockade och soffan står nu fint ute på vår balkong. Till helgen ska jag köpa lite blommor att plantera i krukan. Så underbart härligt och man blir bara glad i hela kroppen.

Tur att våren kan ge mig lite lyckorusningar medan min kropp för övrigt inte vill sammarbeta med mig. Två omgångar halsfluss och en förkylning på det som inte vill släppa. Var hemma hela förra veckan och denna veckan är jag inte på topp heller. Snorig, ont i halsen och helt slut när jag kommer hem. Jag tog en allergitablett för att se om pollen var boven men inte hjälpte det något. Så det är segt…

Enda positiva med att jag varit hemma så mycket är att jag kunnat läsa en massa böcker. 17 lästa än så länge detta året och nästan alla har varit super super bra. Tror Illuminae är favoriten hittills eller Trickery .

När det kommer till vår adoption så bara väntar vi och längtar. Vi fick Lennox utresetillstånd och nu väntar vi bara på att få en domstolstid. Vi hoppas att det inte tar allt för lång tid, vill ju bara åka dit. Men jag är tacksam det är vår, för tiden går så fort då.

Jag har galet mycket på jobbet att göra och förbereda innan jag går på föräldraledighet. Vi har även en ny chef och nytt förskoleområde som vi tillhör nu så det är mycket som organiseras, vilket bidrar att tiden bara rusar fram. Tror det är samma för Samir, att han tycker tiden går fort. Han älskar sitt nya jobb och förutom det så lägger han väl sin resterande tid på våra aktier som är hans stora passion och intresse. Han sitter med sina böcker och kalkyler på kvällarna och jag läser mina böcker. Lite nödiga båda två 🙂 precis som det ska va.

Nu till helgen ska vi ta det lugnt. Första helgen på ett bra tag som vi inte har något bokat. Vi ska fixa lite här hemma, mysa, kolla på film och äta gott. Ser fram emot det 🙂

 

6 reaktioner på ”Vad händer hos oss??

 1. Hur många månader har gått sedan BB nu? Om ni får åka till Seoul under april-juni så är ni där när vädret är perfekt! Och så mycket lättare och skönare att vistas där och uppleva och upptäcka staden 🙂 Vår andra resa var ju i början av april och då var det 20-25 grader varmt och sol, helt perfekt! September-oktober är också jätteskönt men så länge hoppas jag inte att ni får vänta.
  Ett tips om ni är där när det är varmt och fint väder är att be om att få gå ut på en av era träffar. Det är väldigt varmt och kvalmigt i lekrummet som man träffar barnen på när det är varmt ute. Och det är också mer givande att få komma ut och leka och umgås med barnen än att sitta i lekrummet där leksakerna tar mycket fokus. Och se till att få så många träffar ni hinner och kan! Det är bara att fråga, de ordnar det oftast om de kan 🙂

  Gilla

  • Det har gått sex månader sen vi fick BB. Jag hoppas innerligt att vi får åka någon gång under april-juni.
   Har SWS egen gård man kan vara ute och leka på? Det hade ju varit toppen om man kunde ha någon av träffarna ute. Har förstått att leksakerna ta lite för mkt uppmärksamhet från barnen.
   Tack för tipset! Jag hoppas vi får många träffar, men vi får se vad de säger. Köpte du någon present till personalen på SWS?

   Gilla

   • Då hoppas jag att ni får besked snart!
    När tyvärr har SWS ingen gård man kan vara ute på. Och runt om är det gator och bilar. Men en bit bort finns det en jättefin lekplats bredvid en kyrka i glas. Den hittade vi själva senare. SWS tog oss till en annan kyrka i närheten med lite ytor runt omkring som vi kunde röra oss på. Men Viggo var en rymmare så han ville inte stanna där så då tog vi honom i vagnen och gick en promenad och återvände själva till SWS sen. Man kan alltid fråga om fler träffar och att få gå ut! Det brukar vara tillmötesgående 🙂

    Vi köpte inga presenter till personalen på SWS. Vissa gör det andra inte.

    Gilla

   • Himla svårt det där med presenter. Vi har i alla fall köpt till fosterföräldrarna en liten söt kristallvas, bilderbok på Skånes fina platser och ett litet halsband till fostermamman. Tror det var du som tipsade om halsbanden om jag inte miss helt fel. Tror det blir bra så 🙂

    Ja, tänk den dagen man kan leka med sin son på lekplatsen 🙂 Efter dina två resor dit, tycker du vagn är bra att ha med eller räcker det med bärsele?

    Gilla

   • Absolut vagn! Första resan hade vi inte det. Men sonen ville inte sitta i bärselen till en början och när vi väl fick i honom i den så var det fruktansvärt tungt för en otränad kropp att bära honom en längre stund i den. Han var van vid att få åka vagn och älskade det så vi fick som tur var låna en enkel sulky av SWS. Båda barnen var väldigt svåra att natta på hotellrummet när de skulle sova middag så vi gick ut med dem i vagnen ist och då somnade de till slut. Sen är bärselen guld värd på flygplatsen och även på flygplanet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s