Hur gör vi med resan?

Yey! Första tiden för att träffa Lennox är bokad. Vi kommer att få träffa honom hos hans fosterfamilj. Detta är drömmen!!

Vi har ju redan bokat flyg och boende. Min man fixade det samma dag vi fick domstolstiden. Vi kommer att bo på Somerset Palace och åker med Lufthansa via Frankfurt.

Vi kommer att göra två resor. För er som inte är insatta i det hela med att adoptera från Sydkorea så får man en domstolstid. Det innebär att vi åker till Seoul och får först träffa vårt barn hos fosterfamiljen och eventuellt en gång till på SWS-huvudkntor i ett lekrum. Efter att man fått träffa sitt barn så ska man upp i domstolen på en domstolsintervju. Det tar ca 10-15 min och domaren ställer lite frågor; allt från saker de undrar över i vår utredning och om oss, hur mötet med barnet gick, varför vi valde att adoptera från Seoul och så vidare.

Efter domstolen så väntar vi på att domen vinner laga kraft och vi får barnet i vår vårdnad. Det kan ta allt från 2-4 vekor, även längre.

En del väljer att stanna kvar tills domen är klar och andra reser hem emellan. Vi kommer att åka hem då det passar oss bäst. Samir vill spara så mkt av hans semester han har kvar tills vi väl har Lennox hemma och så vill vi förbereda lite hemma; köpa de sista kläderna, montera bilbarnstolen och annat småfix. Vår katt vill nog gärna komma hem lite emellan och gosa med oss, annars får han vara så rysligt länge borta från oss och det blir inte så bra, han blir lätt deprimerad då. Tur väl kommer han få bo hos mina föräldrar och där kan han även vara ute och han trivs bra med de andra katterna då han varit där och hälsat på sen han var bebis.

Så ja, vi åker till Seoul  och är där ett gäng dagar, träffar vår barn och blir klara med domstolen. Sen tillbaka till Sverige utan Lennox, jobba lite och fixa, sen får vi åka dit för att hämta hem honom. Det blir väl kanske i slutet av Juni/början av juli om vi räknar rätt och det inte dra ut på tiden. Snart, snart 🙂

4 reaktioner på ”Hur gör vi med resan?

  1. Det låter som en bra plan! 🙂 Och bra val att flyga med Lufthansa via Frankfurt. En jättebra flygplats och en bra rutt. Och hoppas att ni kommer att trivas lika bra som vi gjorde på Somerset Palace! Det är när till så många bra sevärdheter och shopping. Vi längtar tillbaka till underbara Seoul! Nu är ju bästa tiden att åka dit dessutom 🙂

    Gilla

    • Ja, jag har kollat lite på kartan och det finns ju så mycket att göra. Jag hoppas med att vi kommer att trivas där. Himla nervöst med domstolen och att få träffa Lennox, men jag längtar.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s