Det händer så mycket

Tux börjar allt mer slappna av och vågar sig närmare Lennox

Oj oj oj vad det rullar på här hemma. Jag är väldigt förvånad vad mycket vi hinner göra här hemma. Har nog aldrig varit så rent, städat, diskat, tvättat som det är nu. Man har ju så ryslig mkt mer tid. Sen ska man tillägga att vi inte jobbar och att vi inte sover till typ 11 längre. Men när klockan är nio på morgonen så är vi klara med husbestyren och det känns härligt. Sen får vi se hur det blir längre fram och jag kan lova att det faller tillbaka när vi väl börjar jobba båda två igen, det är väl då man skaffar städhjälp 🙂

 

Nu sover både Lennox och katten Tux så gott. Lennox somnar efter några rullningar runt i sängen och jag har nynnat typ 11 gånger på introsången till Outlander eller vargen ylar. Känner dock att jag borde lära mig texten till Outlandersången för den är ju så fin.

Lennox blir mer och mer förtjust i barnsånger jag sjunger eller Doreen på Barnkanalen och tar allt oftare fram barnböcker som han vill att vi ska läsa för honom. Så himla bra för språkinkörningen och vi försöker prata mest hela tiden med honom. Vi märker att han börjar förstå lite av det vi säger och det är så sött när han tillexempel kramar om Samir och säger dada elle tatt (tack) när han ger eller får saker 🙂 Idag låg han i min famn och försökte säga titta typ 20 gånger men kom bara till titt. Titt titt titt sa han om och om igen och log.

Allt bara utvecklas i raketfart. Han älskar just nu att bygga egna små hinderbanor som att välta sin stol och klättra över eller klättra upp och ner för soffan. Han kommer nog snart dissa att jag hjälper till att mata honom för han känner att han börjar klara det på egen hand (men det ser ut som en bomb slagit ner runtomkring honom). Det är så härligt att se när han blir allt mer självständig och hur han verkligen älskar när han klarar av saker själv. En stolt mamma och pappa 🙂

Dagens favoritplats

När det kommer till mat så provar han det mesta. Potatis är väl det som han är mest tveksam till men så äter ju vi mest sötpotatis och det älskade han. Risröror är bäst och jag försöker få dem lite nyttigare och blandar i lite allt möjligt. Kryddar man bara med sesamolja eller sjögräs så burkar han vara nöjd. Dagens risröra innehöll: ris, tonfisk, kidneybönor, spenat, sesamolja, grädde, crème fraich, örtsalt, och vatten. Sen ett stekt ägg till det. Mumma!!

Det ser kanske inte mycket för världen men gott var det

Men det vi önskar mest är att sommaren kommer igång, vi önskar oss värme just nu. Men vi klara oss bra ändå. Igår var familjen en runda på Skrylle och det var toppen.

Min älskade lilla pojk 🙂

2 reaktioner på ”Det händer så mycket

 1. Så kul att läsa hur det går för er! Lilla gobiten alltså 😍

  Så olika det kan vara med att hinna städningen! För oss har det varit en av de svåraste ekvationerna 😅 Hanna har mest velat att alla tre ska vara i samma rum hela tiden och då leka – eller så är hon med och ”städar” på sitt lilla vis och blir arg när vi på vuxnas vis försöker städa undan det hon drar fram, haha.

  Men nu edter två månader hemma börjar den biten lossna, när hon kan leka med oss en i taget så den andra kan få sopa undan makaronerna som fastnat under bordet 😁 💕

  Gilla

  • Lennox tycker om att gå för sig själv då och då. Han går gärna in i sitt rum och kan leka med sina saker under en halvtimme till en timme innan han kommer tillbaka och hänger med oss, men vi anade lite det då han gjorde samma hos sina fosterföräldrar. Han har inga problem att vara långa stunder med bara mig eller Samir, så ja, det underlättar när man ska städa 🙂 Så olika de kan vara 🙂 Så som ni har det med Hanna hade våra vänner med sitt barn med, han ville ha dem hos sig hela tiden. Det är verkligen olika personligheter de har 🙂 Men så skönt för er att det börjar lossna lite.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s