Vad äter du Lennox?

Asså, att komma på vad man ska äta 4-5 gånger om dagen… jag försöker variera men, ibland är man lat. Det är inte alltid lätt att få i honom grönsaker, men i röror går det bra så där öser jag i.

Frukost består ofta av:
Fil blandat med naturell yoghurt, quinoapuffar, havrefras, knäckebröd/bröd, frukt, grönsak, torkad aprikos, äggröra, smoothie.

Lennox är inne i en period då han inte vill ha nått på mackan förutom smör, så pålägget lägger jag bredvid, jo jordnötssmör kan gå hem. Till fil har jag alltid kanel och chiafrön i, ibland kokosflingor. I smoothie har jag som bas fil/Yoggi/banan/havregryn och sen allt möjligt både frukt och grönsaker.

Lunch:
Gårdagens rester från middagen, ris&äggröra (här har jag allt möjligt i: lax, köttfärs, avokado, sjögräs, grönsaker osv), ris&sjögrässoppa, macka, Yoggi.

Mellis:
Är jag lat blir det klämmis, eller någon frukt, banan, fil/Yoggi, macka.

Middag:
Här blandar vi hej vilt. Försöker få in under veckan ris/pasta/sötpotatis/grönsaker, kött/fisk/fågel. Eftersom Lennox inte dricker välling numera så är det extra viktigt att han får i sig järn hane jag hört. Han älskar ju blodkorv så det är ju bra 👍. Vi tar ofta matrecept från matplatsen.se. Googla man matplatsen veckomatsedel så får man fram massa recept. Vi har varit nöjda med alla recept vi testat hittills och de går snabbt att göra och oftast få ingredienser. Annars blir det det man kan utan till.

Kvällsmat:
Allt möjligt från frukost och mellis-innehåll.

Sen dricker han mjölk eller vatten och D-vitamin. Ge gärna tips om ni har något favoritrecept eller tips vad man kan ge till frukost/mellis, för det är inte lätt att komma på nått nytt.

Smoothie: banan, jordgubbar, havregryn, filmjölk, naturell yoghurt, chiaför

Pizza är väl med bra mat: grönsaker, protein och kolhydrater

Storfavorit: ChiliConCarne, passade på att släng i lite svarta bönor och spenat.

Frukost med fil, frukt, lite puffar och torkade aprikoser

Äggröra kan man ha i mycket. Vet dock inte om köttföre och lax var så gott ihop men det gick ner och Lennox åt det med.

Frikost igen, vi vänjer honom vid havregrynsgröt som han inte gillar. Konsistensen är inte poppis, men vi har testat blanda det med lite äppelpuré och yoggi och då gick det bättre. Men skam den som ger sig, vi gör det varje vecka.

Äggröra&ris kryddat med soja, sesamolja, risvinsvinäger och massa sjögräs. Det är Lennox favoriträtt. Han tycker inte om pumparna men ska testa rosta dem.

En rätt från matplatsen som blev vår favorit. 

2 reaktioner på ”Vad äter du Lennox?

  1. Hej😊 Jag tycker det är jätteroligt när du delar med dig vad du ger Lennox för mat. Jag försöker tänka på vad vi kan ge vår Leo för mat som hjälper hans mage. Jättefin blogg du har😊

    Gilla

    • Hej! Vad kul att du gillar det. Jag älskar att kolla vad andra äter med. Ska försöka få in mer vad vi hittar på för mat till honom. Lennox har ju ofta problem med hård mage, så vi försöker testa oss fram.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s