Busungen Lennox

Hösten närmar sig, fast vi nästan haft det varmare nu än under sommaren så känns det i luften att hösten är på gång.

Idag var vi ute en lång stund, först på parkeringen för att checka bilarna men sedan på lekplatsen. Där träffade vi en granne med sina barn och det var kul att snacka lite, kolla in hur de trivdes med förskolan som ligger precis bredvid oss och lite allt möjligt. Ja, man lär känna sina grannar lite mer när man har barn och är ute mycket. Älskar det område vi bor på och helst hade vi kunnat bo här länge länge, kanske kommer det någon markbostad till salu här och då ska vi göra allt för att få den.

Ikväll när jag borstade Lennox tänder upptäckte jag att fyra nya tänder var på g. De hade redan spruckit så det är väl inte konstigt att han sovit oroligt på natten. Vi tänkte det var magen och det kan de ju med vara för de kan ju bli dåliga i magen när de får tänder. Tänder och vi lite smått trögsena förälder går inte ihop. Det var ju bara några veckor sedan två tänder kikade fram. Det går undan. Bäst att titta lite oftare, men skönt ändå att kindtänderna kommer fram för det blir ju lite lättare att tugga maten. Så nu har han 14 eller 16 gaddar i munnen, måste räkna.

Vi har ju kört lite TAKK ett tag och jag märker att de enda tecken som fastnar är de som hör ihop med mat. Han är rysligt hungrig jämt och äter som en häst. Han tecknar slut innan han hunnit äta upp maten, stoppar in halva mackan i munnen och tecknar slut och pekar på en ny macka. Och han kommer ofta fram och tecknar att han är hungrig och går till köket och pekar på sin stol. Hade han fått bestämma hade han ätit 1 gång i timmen 🙂 om inte mer. Förutom det går han och räknar 2,3 om och om igen eller går han och upprepar nån bokstav, eller universalordet pappa. Och igår sa han dricka, man blir så himla glad när Lennox lärs sig något nytt och själv blir glad när han kan kommunicera med oss eller gör något nytt.

Men jisses, detta barn pillar på precis allt, hela tiden…pust!!! Han har alltid nått fuffens för sig. Att stänga in sig i tvättrummet när jag glömt stänga, (de som känner mig vet att jag alltid glömmer stänga efter mig, plocka undan efter mig osv 🙂 Skruva och tycka på knapparna på tvättmaskinen eller hälla ut tvätten ur tvättkorgarna, eller tända och släcka lamporna överallt, äta kattmaten, pilla på mammas smink när jag glömt plocka undran det, gömma saker i alla möjliga lådor och burkar, äta jord i blomkrukor, dra ner mina orkidéer då det hänger roliga saker från dem, riva sönder papper vi glömt ta bort, stoppa handen i glasen vi försöker ha på soffbordet, tycka på tv-kontrollerna så fort han får chansen, eller stänga av på apparaterna under tv:n, trycka på Samirs dator eller min….jag kan fortsätta och jag är evigt tacksam att vi har barnlås på nästan precis alla lådor och skåp vi har. Detta händer på en dag, en förmiddag, en timme….:) Det är väl precis som en ett-åring ska vara 🙂 Men vi får röra på oss.

Men han gillar att mysa med 🙂 

Lekpaus med pappa

Lyckan när han upptäckte Ambulansen på sin favoritparkering. Som han vinkade till den och spanade in precis allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s