Sovrutiner

Vi har lite nya sovarrangemang hos familjen DJ. Jag vet att man pratar om att det är så bra om barnen får sova i föräldrarnas säng och att det är viktigt för anknytningen. Men en annan sak som är bra för anknytningen är pigga föräldrar och barn som får sova ordentligt och inte går runt om dagarna som levande zombie. Nä, vi kör anknytning hela dagen och kvällen lång och så sover vi gott på natten.

Så nu sover Lennox i sitt sovrum. Mot slutet så sov vi och Lennox bara värre och värre. Vi vaknade av honom när han snurrade runt och gnydde, och drömde och han vaknade av oss (han sov i sin spjälsäng bredvid vår säng) Och att ha honom i sängen var som att ha en virvelvind. Aldrig stilla och man fick sparkar i huvud, mage och hela kroppen. Han vaknade för att vi var i vägen och blev arg och sen blev han för varm och svettig. Så då sa vi stopp och tänkte om. Vi testade att lägga honom i hans rum och sen dag ett har det gått bra. Han sover hela nätter, vaknar en gång runt tio på kvällen och sen sover han till runt åtta på morgonen och vi får med sova. Det var en halleluja-moment ska jag säga.

Så nya rutinen är kvällsmat, borsta tänder och byta blöja och få pyjamasen på. Säga godnatt till mamma och pappa och sen säga hej till Babba som ligger i hans säng. Hopp ner i sängen och krama Babba och sätta på musiken på hans elefant och så säger vi godnatt och tänder hans kaninlampa och går ut. Sen somnar han själv, självklart har han sina stunder om han är för pigg, har tänder på G är sjuk eller bara inte vill just den dagen. Men det var samma som när han skulle sova inne hos oss.

Ja, man måste hitta vägar som passa för just sin egen familj. Viktigaste är att alla mår bra och trivs, då är det bra rutiner 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s