Taktoa

Lennox har lärt sig att säga traktor eller Traktoa som han säger (eller nu säger han Takto som man hör på det översta filmklippet). Så glada vi blev när han sa det, men sen fick vi bita i det sura äpplet. Nu mera säger han det non-stop. Det har pågått i en vecka och han säger det om och om igen. Alla fordon är taktoa, lampan är taktoa, vattnet är taktoa, så fort han hör ett ljud utanför så ropar han Taktoa. Samir satt en kväll och sa bil varje gång Lennox sa traktor och de höll på i evighet och grabben ger sig inte. Sen försökte morfar och Samir att som team att gadda ihop sig i jakten att Lennox ska säga bil och rätt som det var efter så där 10 minuters låtande: -bil -taktoaaa -bil – taktoa -bil -taktoa, så sa han bil. Alla vi började applådera  och Lennox tittade lite och sen fortsatte han med sitt Taktoa, hehe.

Men dagen var givande 🙂 Två nya ord fick vi höra: Mo mo (mormor) och bil. Ja sådant kan man sysselsätta sig med om man inte har bättre för sig och Lennox verka se det hela som en sport. Vem ger sig. Han vinner de flesta gångerna.

 

 

Sen börjar Lennox tycka han är för stor för vagnen. Han vill numera gå själv när vi ska ut på promenader.  Helst i motsatt riktning än vad vi andra går eller sätta sig ner i protest om han inte får som han vill och att försöka sätta tillbaka honom i vagnen blir vilda protester, men har vi tur följer han glatt med det håll vi tänkt. Så långpromenader är snart ett minne blott 🙂 Självklar går vi många promenader där han får gå själv, men ibland ska man gå mycket längre sträckor. Här får det helt enkelt ta tid och han blir allt mer nyfiken på sin omgivning. Bladen är de mest fascinerande och även pinar, stenar och gräs. Tycker det är så härligt att se när han utforskar och undersöker allt han hittar. Så nyfiken 🙂 Så jag antar att vagnen kommer ligga i bilen för det mesta och samla damm, men vad gör det.

Idag hoppades vi att vi skulle må bra, men nop. Det går upp och ner. Ibland känns det som man skulle ha både städhjälp, nanny, egen kock här hemma. För när båda föräldrar är sjuka så är det ynkligt vad man orkar. Lennox är i alla fall pigg och äter igen som han brukar, vilken energi! Se om vi lyckas dra oss ut till parkeringen en stund.

Hoppas att ni alla har haft en fin helg i alla fall 🙂

6 reaktioner på ”Taktoa

  1. Hittade hit i våras nån gång och är så glad för er skull! Är dessutom själv adopterad från Asien så det är extra roligt att få följa er. Er lille Lennox är så ljuvligt söt och jag tycker det är så kul att se när ni uppdaterat:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s