TAKK – nya tecken vi kan

Lennox tycker ju om och vill lära sig nya tecken. Så fort vi lär han ett nytt så sitter det nästan direkt och han använder dem ofta. Ett populärt tecken just nu är jobba. Han säger pappa och sen tecknar han jobba. Hund kan han med teckna nu och idag lärde han sig teckna bebis.

De tecken han använder/kan för tillfället:

 • gå ut
 • åka bil
 • skor
 • äta
 • hungrig
 • dricka
 • jobba
 • hund
 • häst
 • leka
 • hungrig
 • sova
 • kissa
 • bajsa
 • borsta tänderna
 • dansa
 • röd
 • blå

Vi tränar på: varm, kall, docka, bygga, bra, färgerna

Jag vill gärna fortsätta att teckna även när han börja prata. Det finns många barn som bara kan kommunicera med teckenspråk och om han kan bara göra sig förstådd och förstå lite så är jag nöjd.

2 reaktioner på ”TAKK – nya tecken vi kan

 1. Vad kul att ni jobbar med tecken och vad duktig han är! Upplever ni att det hjälper honom i att kunna kommunicera? Använder/använde ni också koreanska ord? Vi planerar också att använda oss av tecken och tänker att det kanske kan fungera som en brygga mellan språken. Och om inte annat får hon ytterligare ett redskap för kommunikation. Nu gäller bara att vi hinner lära oss några bra ord också, både koreansk och tecken, kanske ska börja med din lista rent av 😊

  Gilla

  • Om det har hjälpt! Vi kan kommunicera så mycket bättre när han kan visa med tecken. Han har ju inte språket där ännu för att säga alla de ord han kan med tecken, så ja, vi tycker det är toppen. Istället för att han står och gnäller så kan han visa om han är hungrig, vill ha hjälp, vill gå ut osv.

   Det är ju inte många tecken man behöver lära sig. Lär dig bara de mest nödvändiga. Vi började med äta, hungrig, sova, hjälp sen lägg till de ord ni använder mycket. Det ska ju vara som ett stöd, inte att ni behöver lära er varje ord. Vi kanske kan lägga ut filmklipp med de vanligaste tecken.

   När det kommer till koreanska ord så har vi inte tränat nått. Vi säger jag älskar dig och tack på koreanska. Men kanske jag tar tag i det när han blir lite äldre. Han kollar på en del koreanska barnprogram, men han vill helst kolla på Pippi och sina bilprogram.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s