Tropikariet

Lördagsnöjet blev en tur till Tropikariet i Helsingborg. Jag tycker det är charmigt där för man kommer så nära djuren. Jag och Lennox hade kunnat vara hos lemurerna hur länge som helst. Sååå fina!!

Det var så roligt att vara där med Bjärredsgänget. Vi tycker så mycket om att hänga med dem. Det kommer blir många utflykter med dem och Samir vill gärna hitta på något på helgen tillsammans med mig och Lennox nu när han jobbar, inget mig emot 🙂

Ska försöka boka in lite aktiviteter Bjärred denna veckan. Kan tänka mig leklandet, lek vid havet om vädret tillåter eller bara hänga hemma hon någon av oss.

Börjar bli tungt och bära på denna busen 🙂 Tänk att han snart är två år!

Efter vår trip så blev det en snabb tur till Ica. Lennox brukar sitta i kundkorgen och vara halvt begravd med varor som han inte har något emot, han hjälper till att ge oss varorna när de ska på rullbandet, skönt att slippa böja sig ner som en tok 🙂 Packa varor i kassen är med roligt även om det kan gå lite våldsamt till :).

Middagen blev pulled pork som vi la i tunnbröd, med majonäs, coleslaw, sallad och tomater. Väldigt gott! Lennox tryckte i sig en hel rulle men då bara med kött och majonäs. Det tyckte han var smaskens.

5 reaktioner på ”Tropikariet

 1. Hej,
  Jag vill börja med att säga att din blogg är helt otrolig! Jag tror att jag har suttit här nästan hela dagen och läst. Man blir så rörd men också så otroligt glad av det du skriver 🙂
  Vi är själva intresserade av adoption från Sydkorea och jag har tusen frågor i huvudet! Men det jag hoppas på att du har tid/lust att svara på är; hur lång tid tog hela denna resa för er? Från första kontakt med adoptionscentrum(?) till dess att ni kom hem med er son. (Jag förstår att detta är individuellt). Tack på förhand =) Och för en fantastisk blogg!

  Gilla

  • Hej! Åh vad glad jag blir att du gillar bloggen! Jag vet själv hur jag lusläste andras bloggar om adoption när vi var i startgropen och de gav så mycket 😊 Jag svarar gärna på alla frågor du har, det går att maila med om du vill.
   Vi tog kontakt med adoptionscentrum i början på januari 2016 och blev färdiga med allt pappersarbete i slutet av maj. Vi fick barnbesked den 19 sep samma år och fick hämta Lennox 3 juli 2017. Så 1,5 år kan man väl säga om man räkna med hur lång tid det tog med pappersarbetet. Vi fick förnya vårt medgivande så det kan nog gå snabbare att bli klar med det 😊 det var de som tog tid på sig.

   Gilla

 2. Hej och tack så jättemycket för ditt svar! =)

  När ni förnyade ert medgivande, var ni då tvungna att göra nya läkarbesök, lungröntgen, psykologutred. o.sv.?

  Hur lång tid hade ni på er att förbereda er från det att ni fick besked om att åka ner till det att ni faktiskt reste. Hoppas du förstår vad jag menar 🙂
  Tack igen!

  Gilla

  • Medgivande från kommunen kräver bara läkarbesöket. När du ska ansöka till Korea så kräver de psykologiundersökning och lungröntgen och läkarundersökning. Psykologiundersökningen gör man bara en gång, så ska ni adoptera ett till barn så behöver ni inte göra den undersökningen igen.

   Vi vi förnyade vårt medgivande så var det första gången vi skulle påbörja adoption i Sydkorea. Vi hade påbörjat för adoption i ett annars land som inte fungerade så vi fick byta land.

   Tror det var en månad vi hade på oss att förbereda oss när vi fick besked om när vi skulle åka dit.

   Fråga på mer om du kommer på något 🙂

   Gilla

 3. Tack så jättemycket för dina svar! Bilden börjar klarna men det är som sagt många frågor som kommer upp varje dag. Det känns skönt att kunna fråga dig/er som ju själva genomgått hela resan. Jag återkommer jättegärna med fler frågor framöver, tack så länge!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s