En fredag hos familjen DJ

God morgon!

Tänkte jag bjuder på en dag hos oss, kanske kul och se hur en någorlunda vanlig fredag kan se ut här hemma.

Dagen börjar med att Samir åkte till jobbet halv nio, försov sig lite igen. Lennox vaknade inte fören nio och ville mysa i vår säng. När cromecast på tv:n hakat upp sig blev det paddan med Lennox favoritprogram, medan jag halvsov vidare till halv tio. Sen myste vi lite till och lekte innan vi asde upp oss en halvtimme senare.

Möts av denna synen och blundar lite medan jag plockar fram lite tråkig frukost. Inget extravagant en fredagsmorgon när det ser ut som kriget hemma.

Blir proviva, knäcke med jordnötssmör och sylt, och lite te för min del och sen alla vitaminer och mineraler som även utgör en del av frukosten.

Börja städa köket direkt efter frukosten och av någon anledning sitter Lennox kvar och tittar på under hela långa förloppet. Han ville inte gå och leka.

Funderar om jag ska fortsätta pussla gårdagens pussel, men städningen kallar.

Det är inte jättekul att städa en fredag, men rätt skönt att han det fint när helgen kommer. Det var en massa att sortera och massa tvätt att tvätta.

Lennox lekte på sitt rum med sina småbilar när jag fortsatte städa med resterande huset, och vips var klockan tolv och det var dags för denna lilla fis att sova. Ja, det är viktigt att babblarna, Pippi och vovven ligger på rätt plats när man ska sova. Godnatt älskade barn!

Vardagsrum klart!

Nu tar jag paus och sätter mig och pusslar och dricker lite te.

Lennox vaknar halvt två och det är dags att fixa lite mat. Blev stekt ris med kål, sjögräs, korv och ägg. Jag hällde på en massa chili på min mat så det var väl en helt ok lunch. Lennox gillade det i alla fall. Som ni ser så får man samsas med pusslet när man äter.

Sen passade vi på att bada och skvätte ner hela badrummet efter vi busat i vattnet. Jag passade sedan på att sminka mig medan Lennox tittade på Babblarna. Snart kommer Samir hem från jobbet. Jag hann städa det sista efter sminket, så det var ju bra.

Äntligen är pappa hemma!! Klockan är halv fem och en trött Samir som kom hem från sitt nya jobb. Bra att ha en säng man kan ligga på i Lennox rum.

Alla babblare måste hälsa på pappa.

Samir somnade inbäddad med gosiga nallar och jag passar på att ge Lennox frukt och dricka.

Allt ska ätas med gaffel, till och med russin äter han med sin gaffel.

Jag går och pusslar lite till medan Lennox äter och Samir sover.

Sen blir det bus med mamma och pappa. Att klättra på oss är roligast.

Vi hinner slappa lite framför tv:n och jag kollar bloggen.

Fick en fin dikt av en gammal kompis till mig.

Sen blev det en tur till Ica för att köpa dricka och gottis till kvällen. Lennox gudmor Kate och Fredrik ska komma på besök. Blir snabba puckar innan de kommer med sushi som vi ska äta till middag.

Självklar så blir det alltid en liten bit över av efterrätten och ingen som vill ta den. Typiskt svenskt?

Sen blir det Talang på tv4. Det var faktiskt underhållande, så det kommer vi fortsätta titta på. Lennox hängde med en stund innan det var dag för honom att sova. Ibland får man lov och vara uppe lite extra länge, så han kom i säng halv nio. Somnade nog på en gång efter vällingen var slut. Så skönt att bara kunna lägga honom i sin säng och gå ut. Går att natta honom på 5 min.

Efter Talang så åkte våra bästa vänner hem. Jag fortsätten med pusslet tills det blev klart. Tittar på klockan som visar halv ett på natten.

Det är fredag så vi passar på att vara uppe lite till. Jag kollar på Youtube och Samir spelar spel på datorn. Få se när vi två kommer i säng. Det går ju alltid sova middag med Lennox om vi är trötta i morgon, så det ordnar sig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s