Väldigt goda potatisplättar

Vem är inte sugen på potatisplättar?? Asså Samir hittade bästa receptet på koket.se så nu är det dessa som gäller ett tag framöver. Första gången vi gjorde dem blev det massa över, så jag testade att frysa dem. Jag gillar inte när man värmer upp tillexempel pannkakor men desssa smakade lika gott upptinade.

När jag fryser in dem så lägger jag klippta bakplåtspappersbitar mellan plättarna så de inte fastnar i varandra. Bara att ta fram så många man vill ha och tina i micron eller ugnen. Så smidigt till frukost eller mellanmål. Igår tog förra omgången slut och jag hade en massa kokta potatisar över sen gårdagens middag så då fick det bli plättar igen.

Potatisplättar

  • 4 kokta potatisar (vi hade inte mjöliga men det gick lika bra ändå)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • lite svartpeppar
  • smör till stekning

Riv potatisen. Vispa samman ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar och blanda i potatisen. Stek plättarna gyllenbruna. Vi har alltid sirap till våra eller crème fraîche. Men det går lika bra med lingon, stekt fläsk eller bacon till. Men testa med ljus sirap, det är så galet gott. Vi har det till pannkakor med.

Lennox älskar potatisplättarna, han tryckte i sig fyra stycken idag.

Svalnar av innan jag staplar dem och lägger dem i en plastpåse och in i frysen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s