Förskolestart

Tänka sig att denna lilla godingen ska börja förskolan om några dagar. Asså va!! Det är ju galet vad tiden går fort.

Det innebär ju också att jag ska börja jobba igen och jag är så taggad. Jag tycker det ska bli spännande att återgå till mina gamla rutiner men med en ny tvist.

Lite nervösa är vi inför första dagen på förskolan, eller rättare sagt förväntansfulla.

Jag är rätt säker på att inskolningen kommer flyta på bra. Lennox är ett sådant barn som jag tror kommer älska att vara på förskolan. Men man vet ju aldrig och vi är väl förberedda om det går åt raka motsatsen.

Lennox fröknar är med informerade om upplägget på inskolningen och vi kommer att ta det dag för dag och se. Det viktigaste är att vi ser att han är trygg och har börjat knyta an till sina fröknar.

På förskolan vi börjar på så har de tre dagars inskolning och det kan passa många barn, men när man har ett adopterat barn och även många andra barn så behövs det mer tid.

Det vi kan göra som föräldrar är att vara lugna, trygga och förväntansfulla inför detta. Det kommer påverka Lennox hur vi är när det är dags för inskolning. De är experter att känna av oss.

Vi har även förberett honom så gott det går; besöka förskolan, lekt på deras gård, visat bilder på fröknarna och pratat om vad vi ska göra.

Lennox har ju lyxen att få ha sin vän på samma avdelning. De kommer börja samma dag. Vilken trygghet att de har varandra där.

Som sagt, detta kommer bli så spännande och vi tror verkligen han är redo för detta.

Två vänner som snart börjar på förskolan ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s