Förskolestart

Första dagen på förskolan

Nu är det hämta lämna som gäller. Lennox har börjat förskolan och jag och Samir är tillbaka på våra jobb.

Inskolningen har gått över förväntan och det blev som vi trodde, han skulle skutta in och börja leka direkt. För han är det som en ny häftig värld har öppnats men nya leksaker, utmaningar och det viktigaste; hans kompisar. Grannbarnet L började samma dag som Lennox på avdelning Myran och det känns så tryggt att de få ha varandra där.

Första veckan var jag med en dag och Samir resterande. Kul att få se hur det är på hans nya avdelning. Pedagogerna verkar hur mysiga som helst och det känns bra.

Självklart kan det komma ett bakslag sen när när det nya spännande börja avta, men då tar vi det då. Inget att oroa sig för nu. I morgon blir min första dag att hämta Lennox och jag ser verkligen fram emot det.

Att börja jobbet igen efter ca 1,5 år är toppen. Jag längtade som bara den att få börja jobba. Jag tycker det är kul på mitt jobb och det är jag tacksam för. Förra veckan bestod mest att lära känna barnen och förbereda för denna terminen. Det är mycket nytt jag behöver lära mig, men det mesta går bara av farten. Redan idag började första inskolningen och vi börjar få ihop ett bra system med scheman, rutiner osv. Det känns gött! Vi är redo för denna nya fasen i vårt liv.

Sista veckorna innan jobbet har vi passat på att njuta och ta det lugnt. Vara med familj och vänner och lite små utflykter. Vädret har ju varit kanon och blev svalt lagom till vi började jobba. Hur tur får man ha lixom 🙂

Sakta men säkert börja höstens aktiviteter fyllas i kalendern. Kalas, kräftskiva med kvarteret, högtider, utflykter osv. Hösten är en stor favorit hos mig. Jag är en tröj- och jeanstjej. En varm kopp te, friska promenader ute och goda grytor att laga. Härligt!

Jag hoppas ni med haft en bra sommar och är redo för hösten 🙂

Lite kalas har vi med hunnit med förra veckan.

Redo för sin första förskoledag.

Lite hästbajspromenad hinns också med.

Extra mycket mammamys har det blivit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s