Början till läsandet

Idag nådde vi en milstolpe. Lennox satte ihop bokstäver till ett ord.

Vi har denna veckan tränat på att sätta ihop de bokstäver han kan:

Mi, ma, mo, si, sa, so, ji, ja, jo, pa

Idag när vi satt så klickade det för honom och han kunde ljuda ihop dem. Så stolt! Det är bara att träna och träna, till sist sitter det.

Förutom att kunna ljuda ihop ett ord så är det bra att memorera ordbilder. Vi börjat med veckans ord. Vi tar de mest använda orden i det svenska språket som Lennox får memorera. Idag fick orden va med i hans lek 😊; i och att

Jag går igenom dem 1-2 gånger om dagen. Vi säger dem i olika slags röster, sjunger dem, letar upp dem i böcker och så visa jag tydligt i meningar jag säger vart de kan finnas: Lennox och mamma, vi lägger bilen i lådan, jag vill att du kommer.

2 reaktioner på ”Början till läsandet

 1. Hej! Jag är relativt ny till din blogg men vill ändå säga att det är fantastiskt att läsa om er resa. Både med Lennox och nu med kommande syskon! Ni verkar vara en så varm och fin familj.

  Vi är i slutet av IVF-cirkusen med flera misslyckade försök trots att allt ser bra ut och börjar nu bekanta oss med adoption för att kanske ta steget dit. Känns som en djungel av regler och papper men att få läsa så fina historier som er gör att man känner att det är möjligt och att det är värt allt och lite till! 🙂

  Gilla

  • Åh tack! Det värmer att få höra att du gillar att läsa om vår resa och jag beklagar verkligen att ni inte lyckats med IVF. När vi gjorde IVF så sa de alltid att allt såg bra ut, men det gick ändå inte. Det var sjukt jobbigt att gå igenom det. Att vi tog beslutet att adoptera är det bästa vi gjort. Även om det är mycket man behöver förbereda så vet man att man får ett barn. Om ni skulle välja att adoptera så får ni hjälp av adoptionsorganisationen ni väljer men sedan finns det även adoptionsgrupper på Facebook där man kan få hjälp och stöttning.

   Du ka alltid fråga mig om det är något du undrar över så hjälper jag dig så gott jag kan.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s