Kalas och utflykter

Vissa veckor är väldigt innehållsrika. Förra veckan var det fullt ös från första dag. Lekland, övernattning hos mormor och morfar, utflykter, skatepark, barnkalas är några av sakerna vi hann med.

Jag och min granne/vän Malin hade planerat att vi skulle ta barnen till Tropikariet i Helsingborg. Glatt körde vi dit och insåg väl där att de numera har stängt på vardagarna. Varför kollade vi inte upp det? Lite halvt panik med väldigt besvikna barn så hittade vi ett lekland som vi körde till. Så lite lek där några timmar, glada barn, vi vuxna lite halvt om halvt då vi själva inte var så sugna på lekland. Men är barnen glada, ja då är det bra.

På tal om Malin, det är lite roligt för vi har bott granne med Malin i många år. Barnen har i stort sett gått in och ut från våra lägenheter som de vill och vi vuxna har blivit så vana att vi alltid har varandra, som ett litet kollektiv. När vi sedan flyttade tvärs över gatan så kan jag säga att det kändes tom att inte kunna se Malin varje dag. Men se, rätt som det var så blev lägenheten mitt emot oss ledig och den köpte Malin. Så nu kan vi se varandra varje dag igen. Vi har bara båda uppgraderat vårt boende från balkong till trädgård. Våra barn kan fortsätta att springa fram och tillbaka och även vi vuxna.

Sen tog jag och barnen oss till mina föräldrar. Lennox ville till skateparken och sova över hos mormor och morfar. Jag tror han hade lite för höga ambitioner hur bra han skulle åka skateboard. Så när han inte kunde bara hoppa upp och köra runt på alla hinder så blev han en aningen besviken och ville inte åka mer. Han tog sin cykel och körde runt med den ett tag och sprang runt med morfar. Inte lätt när man vill så mycket mer än man klarar av.

Nästa dag åkte vi till Varje halvö och tittade på vitsippor, njöt av havet och hoppade och klättrade runt. Självklart har jag en son som tycker allt låter tråkigt för tillfället, så att promenera i skogen var ju bara för tråkigt. Men se, mamma vet bäst, för jag vet hur jag själv var när jag var liten. När man väl kommer ut i naturen så kan man inte bara sura. Ett tu tre så var det helt plötsligt kul och spännande. Det är bara den där biten från att ta dem från huset till bilen som är den jobbiga delen. Jag har redan en mini-tonåring och vi har alltid sååå kul innan vi väl kommer iväg. Barn! Och så undrar de varför man får grått hår så fort.

Sen var det dags för kalas hos kusin Hilding som fyllt fyra år! Vilken fantastisk dag vi hade. Alla kusinerna lekte hela dagen och det var ett sådant ös på dem, det märks att det är vår familj. Min lillebror bjöd på så god mat så vi var helt bortskämda. Innan vi åkte dit var jag så trött efter veckan så jag undrade om jag skulle orka med kalaset, men så är det något magiskt när man är med familjen. Istället för att blir tröttare så blev jag bara piggare och gladare. Ett stort leende på läpparna hade vi alla när vi åkte hem på kvällen.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s