Liten kort uppdatering

Gossarna på barnkalas

Tänk att det redan är April. Tiden flyger iväg.

Hur har då tiden varit med en ny familjemedlem?

I början så var Linton väldigt mammig. Han knöt sig an till mig fort, men det har tagit längre tid att knyta an till Samir. Det var rätt kämpigt i början då det inte gick att lämna Linton, inte ens för en sekund. Så han och jag var verkligen sammansvetsade i några månader. Bara jag var i närheten så gick det bra, han lekte, undersökte allt och knöt sakta med säkert an med både storebror och pappa Samir.

Alla barn har verkligen olika sätt att hantera sina känslor och nya saker de möter. Från att ha bott hos sina fosterföräldrar och den trygghet de har där till att bli lämnad till lite halvt främmande människor, nytt språk, nya rutiner. Det är inte lätt för alla barn och de hantera det på olika sätt. Lennox upplevelser kom i form som nattskräck de första månaderna vi hade honom. Han bearbetade på natten, medan Linton visar alla sina känslor sin vakan tid och sover som en stock hela natten. De är så olika och har bearbetat den nya omställning de ställs inför på olika sätt. De gör så gott de kan och vi gör allt för att underlätta och hjälpa dem.

Att bli en familj och få en ny familjemedlem är en stor förändring för alla berörda. Man är glad att man äntligen blir en familj, samtidigt som man sörjer för sitt barn för den stora förändring som sker i livet, men man vet ändå att vi kommer ge all kärlek vi har och kommer alltid finnas där för dem. De har fått en annorlunda start i deras liv, inget man önskar något barn, men vad vi kan ge är en kärleksfull familj som alltid finns där för dem. För ja, vi älskar dem mer än livet.

Så i samma veva som vi kom hem så skulle vi även flytta till vårt radhus. Tack och lov så låg det på samma gata, så vi upplevde inte att Linton påverkades av det då det blev hans naturliga vardag att va i båda husen från dag ett han kom hem. Vi trivs väldigt bra i vårt ny hus och det gör även banen. Det är mycket att fixa i huset och trädgården, men vi tar lite i taget och boa in oss. Vi fixade badrummet på ovanvåningen och det blev så himla bra. Så man kan säga att ovanvåningen är i stort sett klart.

Vem är då denna lilla underbara nya familjemedlemmen? Vi har ju varit en familj i snart nio månader.

Linton är en glad, sprallig, busig pojk. Skrattar sig igenom allt, men är även envis in i det sista. Han älskar vilda djur, mest dinosaurier, laga mat och leka i sitt kök, och dansa och sjunga. Han tycker om att vara ute och vara aktiv, lite väl överallt så han trillar en hel, kanske har kanske med hans orädsla. Inget hindra denna gossen, vill han göra något så gör han det till varje pris 🙂 Språket har bara exploderat och han är som en papegoja. Kvittar om det är svenska, engelska eller koreanska, han suger åt sig allt.

Han är en trygg pojk nu och han har knutit sig an till oss alla. Han har sina kompisar i kvarteret och mammorna är han särskilt förtjust i 🙂 Jag är föräldraledig fram till september och sen kommer han börja förskolan. Tror han är redo då, även om han fortfarande har svårt att vara ifrån sin mamma. Vi får ta en dag i taget när han ska skolas in. Men Linton är en väldigt klipsk gosse som sin bror, på olika sätt men de kommer passa ihop.

Lennox och Linton är verkligen bästa vänner. De är så olika och det bidrar nog också att de inte bråkar mycket. Linton är inte intresserad av Lennox leksaker och Lennox gillar inte Linton saker. När de leker så är det mycket aktiva lekar och nu mot slutet så hänger Linton allt mer i Lennox fantasilekar. De kramar varandra många gånger under dagen och Lennox älskar att ha sin Linton. Deras kärlek är så fin, var inte beredd hur fina de skulle vara mot varandra. Visst bråkar de, det tillhör att vara syskon, men det är mer lek och mys mellan dessa gossar.

Ja, att vara hemma under Corona har kännas bra. Vi har tagit det lugnt och det är precis var Linton behövt. Visst är det lite trist att man inte kan göra allt man skulle vilja med barnen, men det är mer jag som klagar än dem. De är så nöjda så att bara vara hemma och leka. Vi har verkligen haft tur att vi har våra grannar. Det finns alltid någon att leka med och även jag har några att hänga med under dagarna 🙂 Detta område vi bort på är helt toppen. Vi stormtrivs verkligen.

Är det något ni undrar över så bara fråga på. Svårt att skriva om allt då jag varit borta från bloggen sen augusti.

Nu ska jag fixa lite lunch. Lägga Linton, som för övrigt älskar att sova. Vi bara lägger honom med sina snuttar och välling och så somnar han. Sover sig igenom hela natten utan att vakan. Så har han varit sen vi fick honom. Lyxigt? Väldigt! Vi klarar inte. Solen skiner ute och jag ska sola lite innan alla hushållssysslor kallar. Det är evigt städande här hemma känns det som.

Halloween 🎃

Ha de gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s